Wednesday, October 9, 2019

Sta nije jasno?



Sa amvona su ga, vise puta do sada, na sred liturgije, dizali u nebesa. Javno ga branili od opozicije, i dopustali mu da drzi predizborne skupove u Hramu tog istog Sv Save. Pozivali ga na sednice sabora, hvalili njega i njegovu mudru politiku na sva usta gde god su stigli - cak i kad je direktno suprotna njihovoj.



Njegov sljam i ulizice obasipali su odlikovanjima i pohvalnicama, krstavali im decu, osvestavali im razbojnicke zaduzbine i rejtinge serija. Njihove pljackase i secikese ljubili u dupe. Pustali njihove najgore barabe da na najodvratniji nacin pljuju po mozda i jedinom preostalom cestitom coveku iz njihovih redova, i rec nisu progovarali u njegovu odbranu.

Decenijama vec bez imalo stida i srama manipulisu vasom zeljom da budete pristojni ljudi i dobri hriscani da bi progurali svoje i njihove dnevnopoliticke i finansijske kombinacije. Ljude iz njegove ekipe za koje su nekad govorili da su najgori sektasi u nebesa uzdizu. Pujdaju godinama decurliju da nasrcu na ucesnike Prajda, a seksualne predatore iz svojih redova sistematski kriju i stite od zakona. Sektase pustaju da truju - i metaforicki i bukvalno - narod i to iz njihovih hramova, a ljude koji na to ukazuju sikaniraju i kaznjavaju. Nema te gluposti, idiotluka, i ideje sa djubrista istorije koju nisu prihvatili - od kreacionizma, preko antivakcinastva, do nacizma i ravne zemlje. Za svece su proglasavali koljace i ubice, za duhovnike proglasavali ludake i sektase. Uradili su bukvalno sve ono najodvarnije, najlicemernije, i duhu hriscanstva najsuprotnije sto se moze zamisliti.

Sta vam sad nije jasno?!

I sta jos treba da urade da bi vam doslo iz dupeta u glavu?!

Jos uvek niste skapirali da, kao sto on ljude koji ne glasaju za njega ne priznaje za narod, nego ih proglasava za olos i sljam, ni oni vas liturgijske hriscane ne zarezuju dva posto? Da ih bukvalno zabole stikla za vas par hiljada koji ste postpisali peticiju, i da oni vas bas i ne racunaju medju onih 85%, ili za to sta vi mislite o tome kome oni koju medalju dodeljuju?

Kao sto on zna da on i njegovi mogu da se izvuku bez ikakvih posledica sa bilo kakvom pljackom, javaslukom ili brljotinom, tako i oni znaju da mogu da urade bukvalno bilo sta - i da za to nikakve posledice snositi nece.



Kao sto on zna da uvek moze da racuna na svoju armiju krezubih, zatucanih glasaca, cankolizaca i dementnih penzionera koji ce ga zaokruziti na sledecim izborima - jedni zato sto su debili pa stvarno veruju u ono sto on prica, drugi zbog sendvica i litre zejtina, tako i oni znaju da ce njihovi vernici i sutra doci na liturgiju na kojoj se nece pricestiti, pozvati popa da im sveti vodicu i da im, kad zatreba, prebaje nad sandukom, i uredno, smerno i poslusno sve to iskeshirati.





Prvi zato sto veruju da ce bez njega propasti, da bez njega nece vise dobijati penzije, i da je on najbolji i najposteniji covek u Srbiji, drugi zato sto veruju da tako mora, da je tako oduvek bilo, da drugacije ne moze, da svestenstvo ne treba preispitivati, i da ne postoji drugi nacin da se bude hriscanin nego njihovim posredstvom.


Ne mora.

Moze drugacije.

Ako je oduvek tako bilo - to samo znaci da oduvek nije valjalo.

A kada je posredovanje u pitanju - ne samo da vam nije potrebno, nego bi, najiskrenije verujem, i sam Satana licno taj posao mnogo bolje, pristojnije, i blagocestivije odradio nego oni.






2 comments:

  1. Bravo Nishizawice, al ti ne bi bio ti da ne useres tekst, mogao si i bez kreacionizma i antivakcinasa, da se ne blamiras bzvze :D

    ReplyDelete
  2. I kreacionizam ti strpa u "đubre istorije"??? Prvo što sam naučio kada sam poverovao jeste da je Bog stvorio svemir i čoveka, ali sad me, sačuvaj Bože, upravo teolozi uveravaju da je Darvin bio u pravu. Neverovatno.
    Za ostalo napisano skidam kapu (jedino što se tiče "zlih antivakcinaša", tu ćeš i ti, kao i svi mi, progledati samo kad jednog dana budeš imao lično iskustvo.)

    ReplyDelete