Friday, May 28, 2021

Igre i igrice

 


Najnovija pomama u Srba na Mrezi je ovih dana igra koju je smislio izvesni Bogdan, zvana Heroji Pravoslavlja. Ako vec niste imali prilike da se sretnete sa istom, rec je, ukratko, o igri kartama u kojoj je cilj da se sakupi sto vise poena vere putem molitava i zidanjem hramova, dok vam poene oduzimaju gresi, strasti i druge necastive sile.

Ne, nije ova, ali onome ko je ovo smislio - svaka cast


Kako se virtuelna carsija vec uveliko utrkuje u ismevanju i izvrgavanju ruglu ove igre, meni je glupo da se tome pridruzim, i to ne samo iz sujete koja mi ne da da plivam u istom pravcu kao vecina - vec i zbog toga sto, realno, ovakva zamisao moze biti ili najgore moguce trolovanje, ili pokusaj neke zaista dobre dusice da na svoj nacin doprinese sirenju pravoslavlja, blagocestivosti i pravih vrednosti u nas, i koja je u tome toliko fejlovala da je zapravo - pobedila. 



Medjutim, u isto vreme, ova igra me je inspirisala da predlozim nekoliko drugih igara koje bi se mogle napraviti na istu temu, samo u malko drugacijoj izvedbi:


1. Igra Pravoslavni Duhovnik

Igrac je u ulozi pravoslavnog duhovnika, a cilj igre je sakupiti sto vise duhovne dece. Poeni se dobijaju sherovanjem klipova o teorijama zavere sa JuTjuba na grupama na Fejsbuku da bi se privukli novi sledbenici, i izmisljanjem sto je moguce strozih pravila posta postojecim sledbenicima. U ovome igraca ometaju zli ekumenisti sa internet-foruma i hipi-teolozi. Igra se karticama - na primer, sa jedne strane je Duhovnik, kojem u manastir dolazi autobus pun poklonika, i koji pokusava da ih pridobije karticama kao sto su, na primer: Biometrijska Dokumenta Su Zig Zveri - Conspiracy: 600, Intimidation: 250; Antihrist Je Vec Na Zemlji -  Conspiracy: 350, Suspense: 300; Sa druge strane je Hipi-Pravoslavac, koji mu parira, npr, karticom Teorija Evolucije - Konkordisticko Tumacenje - Science: 250, Common Sense: 300; i slicno. 


2. Igra Vikarni Episkop

Igra se slicno kao Monopol. Na tabli su polja kao sto su rezidencije pevaljki, krimosa, studentkinja i sl. Na svakome od njih Vikar podize odgovarajuce gradjevine - ispovedaonice, jebarnike i slicno, a svaki put kada okrene krug, i prodje kroz pocetno polje, koje se zove Klizna Vrata, dobije po 200 000 Evra. Na tabli postoji i polje Zatvor, ali igrac na pocetku igre dobija neogranicen broj kartica za izlazak iz zatvora od Sefa Diplomatije.


3. Igra Kalif Umesto Kalifa

Igra se tako sto igrac ima ogranicen broj krugova na raspolaganju da pridobije dovoljan broj glasova za izbor novog Kalifa. Da bi pridobio glasace, kojih ima oko 40, igrac mora da bude kreativan ida smisli najbolji nacin kako da pridobije svakoga od njih ponaosob. U ovome ga ometaju deca koja mu recituju pesme Cika-Jove Zmaja ispod prozora i prodavci kobasica. 


4. Igra Porodicne Vrednosti

Ovo je igra za razmrdavanje, igra se slicno kao Noc i Dan. Za igru je potrebna samo po jedna kofa peska za svakog igraca. Igra se tako sto svaki igrac stane pored svoje kofe. Jedan od igraca se odredi na pocetku igre za Predvodnika. Kada Predvodnik vikne nesto sto nije u skladu sa porodicnim vrednostima, na primer - Zena sa bradom nastupa na Evroviziji, ili - Seksualno obrazovanje u skolama, svi igraci vicu sto glasnije - UAAAAA! A kada vikne nesto sto jeste u skladu sa porodicnim vrednostima, na primer - Palma jebe devojcice ali mrzi pedere, svi igraci zabijaju glavu sto dublje u pesak. U ovoj igri nema pobednika, igra se samo zabave radi.

...


Ako se vi necega setite, slobodno posaljite svoje ideje.







No comments:

Post a Comment