Wednesday, February 8, 2012

Х + У = 0




Х: Узмимо, на пример, израз:


У: То уопште није израз, то су неке небулозе које си ти измислио.

Х: Не, то је математички израз.

У: Није истина. Математички изрази садрже бројеве, а ово што си ти написао нису бројеви. Осим ове осмице коју си написао погрешно.

Х: Веруј ми на реч, ово је математички израз. Математика није само аритметика. Да си завршио средњу школу, знао би да је ово лимес.

У: Не треба мени средња школа да бих знао шта је математика, а шта није. За то ми је довољан најобичнији дигитрон. У дигитрон лепо укуцаш 2 + 2, и добијеш резултат 4. Чик ово укуцај у дигитрон, баш бих волео да те видим!

Х: Па и лимес можеш да укуцаш у дигитрон, само ти треба мало бољи дигитрон. Све се ово може математички доказати, само је потребно да за то имаш одређено предзнање, да бих ти то објаснио.

У: Глупости. Математика је јасна и једноставна. Чим ти ту врдаш - те треба завршити школе, те треба ти јачи дигитрон, те треба предзнање - јасно је да се вадиш, и да ово што си написао нема никаквог смисла. И то је свакоме ко је писмен више него очигледно.

Х: Побогу, човече, па ваљда онолики професори математике знају шта причају...

У: Ма какви професори, све је то го преварант до преваранта, исто ко и ти. Само лупетате ту неке глупости које нико не разуме, и узимате лову онима који су довољно наивни да вам поверују. Као кад бих ја сад написао

iphohjipuh + liuugulgkhui = jyffufkuf,

и очекивао да ми поверујеш. Зато вас ни деца у школама ништа не разумеју. Јадна су и та деца поред таквих наставника. Али, господо, мало сте се зајебали у рачуну - мене нећете тако лако преварити!

Х: Хоћеш да кажеш да су сви људи на свету који се баве вишом математиком преваранти?!

У: Наравно. Само будала може да поверује у нешто само зато што у то многи људи верују. То је класична логичка грешка.

Х: Мислим да овај разговор више нема баш претерано много смисла...

У: Па наравно, кад немаш ни један доказ за своје тврдње.

No comments:

Post a Comment